MAGUNKRÓL

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS:

2011 2012 2013 2014 2015 2016

TŰZMANÓ KÉPZÉS

2011. októbertől kezdetét veszi kísérleti jelleggel az ovisok tűzvédelmi foglakozása a Fecske úti tagóvodában. Az év végéig összesen 9 alkalommal tartunk kb. fél órás időtartamban a kilenc ovis csoportnak játékos tűzvédelmi foglalkozást. A foglalkozások célja: a tűzoltási munka megismertetése az óvodás gyerekekkel: félelmek, bizonytalanságok eloszlatása, megfelelő, szakmai felkészítés különböző szituációkra. A foglalkozások a "Mese a tűzről" című diafilm levetítésével kezdődnek, majd szabadnapos hivatásos tűzoltók beszélgetnek a gyerekekkel a tűzvédelemről, a felelőtlen károkozásról gyerekszemmel, interaktív formában. Majd a félelmek leküzdése érdekében a tűzoltók imitálják a riasztáskori állapotot, az ovisok előtt öltöznek be védőruhába és használják az olykor félelmet keltő légzőkészüléket is, melyet a manók is kipróbálhatnak. A projekt részeként megtanulják a gyerekek, hogy az óvónéniknek adott síp hangjára, veszélyhelyzetben mit kell tenniük. A program befejezéseként végrehajtatjuk az önkormányzati létesítmény éves kiürítési gyakorlatát a Tűzriadó Terv szerint, az illetékes gyöngyösi tűzoltóság szakembereinek szakmai felügyeletével.

Amennyiben a program sikeresnek bizonyul, úgy szeretnénk kiterjeszteni az összes tagóvodára, majd később az alsó tagozatos iskolai osztályokra is.

Emléklap a Fecske úti ovisoktól

Filmek: Fecske óvoda: 1., 2., 3.., 4., 5., 6.

H.M.Katasztrófavédelem honlapjáról hírképek:

Tervezett óvodai oktatások:

TÁMOGATÓINK

KAPCSOLATOK:

MÉDIATÁMOGATÓINK:

"Menő Manó" Közhasznú Gyermekbarát Egyesület

Adószáma: 18202135-1-10 Számlaszáma: 10918001-00000059-25280009

CÍM: 3200 Gyöngyös, Aranysas u. 15. Mobil: 20/5692977 E-mail

látogató számláló-ik látogató vagy (2015.03.15-től)